Thursday, February 02, 2006

Friday on my mind

Onpa olevinaan aikaansaapa olo. Olen tiskannut hirmutiskin ja pessyt pyykkiä, nauttinut ruokaa ja kahvia.

On myös hiukan epätietoinen ja surumielinen olo: eräs parhaista ystävistäni soitti pitkästä aikaa ja kertoi, että hänellä on todettu MS-tauti. Oli ollut vajaan viikon sairaalassa, nyt kotosalla ja parempaan päin menossa. Onko lukijoissani ketään, joka tietäisi jotain MS-taudista? Minä tiedän hävettävän vähän.

Tapaan kyseisen ystävän huomenna, hänellä on omien sanojensa mukaan oikein "hirveä vimma, että sinut pitää nähdä." Ja huomennahan on, niin, tadaa!, perjantai. Eikä yhtään liian aikaisin. Tämä viikko on ollut töissä yhtä helvettiä, ei ole ehtinyt kissaa sanoa, kun on niin kiire koko ajan. Viikonlopun saan viettää miehen seurassa, mikä etuoikeus! Laitamme ruokaa, olemme vain. Ihanaa.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Oih. Nyt ystäväsi kaipaa tukea. MS-tauti on paha lihasrappeuma sairaus, joka valitettavasti etenee koko ajan. Taudin kuva vaihtelee paljon, välillä menee paremmin,välillä huonommin. Lääkkeet yms. auttavat paljon, mutta tauti on kyllä varsin inhottava. Mutta tosiaan tautia on eri muotoja. Toivotaan ystävällesi paljon voimia ja jaksamusta.

8:35 PM, February 02, 2006  
Blogger Lostis said...

Näin teemme. Hän kertoi olevansa nyt kuukauden sairaslomalla, eikä oikein saa nukuttua lääkityksen ja kummien kipujen takia. Minä ajattelin viedä hänelle kasan elokuvia, että voi öisin katsella, jos jaksaa. Aion kyllä olla hänen tukenaan sen mitä pystyn, hänkin on aina ollut minulle.

Kiitos kommentista, Jenni, aina mukavaa, kun tulee uusia ihmisiä mukaan!

9:01 PM, February 02, 2006  
Anonymous Anonymous said...

MS-taudissa yleensä noin pari kertaa vuodessa "pahenemisjaksoja", muutoin sitten tasaisempaa, paranemista ei tapahdu, mutta tasaisella vaiheella, tilaan sopeutuminen yleisesti kait tuo oloon ja toimintaan helpotusta. Lääkkeitä on tosiaan varsin toimivia nykyisellään ainakin, ja tietenkin kuntoutus tärkeää. Tämmösiä tieto-kokemuksia tällä.

Norppa

10:02 PM, February 02, 2006  
Blogger Lostis said...

Kiitti, Norppa. Mä löysin aika hyvän sivuston, missä on paljon tietoa tuosta sairaudesta. Onneksi huomenna tapaan tuon ystäväni, hän saa itse kertoa sitten sen mitä tahtoo minun tietävän.

On surkujuttu tuommoinen kyllä.

10:15 PM, February 02, 2006  

Post a Comment

<< Home